Flytte sikringsskap

​​​

Mange foretrekker å plassere et sikringsskap hvor det ikke er synlig da skapet ikke er estetisk pent å se på. Et sikringsskap er laget for å være funksjonelt og for å gi rask og enkel tilgang til elektriske sikringskurser når man har behov for det. Når strømmen forsvinner i boligen av en eller annen grunn, så er det viktig å kunne raskt finne frem til sikringer for å løse problemet slik at man får strømmen tilbake. I dagens samfunn er man blitt ganske avhengig av å til en hver tid ha strøm i boligen, og når noe skjer ønsker man derfor å raskt kunne løse problemet. Dersom man av en eller annen grunn har et sikringsskap som er vanskelig å komme til, så kan dette være en utfordring både for krav om tilgjengelighet ved kontroller og i forhold til at man skal nå sikringene når det trengs. Dersom du har et sikringsskap som har begrenset tilgjengelighet, så er det derfor en fordel å flytte sikringsskapet.

Flytte sikringsskap for enkel tilgang

Tilgjengelighet for sikringsskapet kan være begrenset av flere grunner. Det kan være man har gjort bygningstekniske endringer i boligen uten å ta hensyn til at sikringsskapet må være tilgjengelig, eller at man forsøker å få skapet mindre synlig ved at det er plassert i et skap eller bak møbler eller gjenstander. Dersom man ønsker at skapet skal være mindre synlig kan det være lurt å flytte sikringsskapet i stedet for å dekke det til med møbler eller liknende. Når man skal gjøre bygningstekniske endringer i nærheten av et sikringsskap, så bør man be om råd fra elektriker for å bekrefte at man kan gjøre ønskede endringer. Dersom skapet ikke er tilgjengelig i henhold til krav vil man ved en kontroll bli pålagt å flytte sikringsskapet.

 

 

Ønsker i forhold til plassering av sikringsskap

I noen tilfeller kan man påvirke plassering av sikringsskap i nye boliger under byggeprosessen, men dette er ikke alltid tilfelle. Enten man overtar en bolig hvor man ikke kan påvirke plasseringen eller man overtar en eldre bolig, så kan sikringsskapet være plassert på et annet sted enn man ønsker. Mange velger å flytte sikringsskapet inn i et klesskap eller på et mindre synlig sted for at det skal være mindre sjenerende. Uansett hvor man velger å flytte skapet, så må man sikre at det fortsatt tilfredsstiller krav til tilgjengelighet, både for at man selv skal kunne nå sikringene når man har behov for det, og for at elektrikere og kontrollører skal få den tilgang til skapet etter behov.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

BRUK VÅRT KONTAKTSKJEMA